Slik får du tilgang i Altinn til å energimerke som ekspert

12/7/2010 | 2:56 PM

Innlogging i Energimerkesystemet som ekspert kan skje gjennom Altinn eller ID-porten/MinID. I Altinn kan du benytte Altinns delegeringsmekanismer. Du må i så fall bli tildelt rollen i Altinn til å energimerke bygninger på vegne av en virksomhet. 

Fakta
Dersom du skal energimerke bygninger for eller på vegne av en virksomhet kan du logge inn i Energimerkesystemet via Altinn eller ID-porten (MinID).

For å logge inn i Energimerkesystemet via Altinn må du være tildelt rollen for energimerking.

For å kunne delegere rollen for energimerking videre må du i tillegg være tildelt rollen for tilgangsstyring.


Personer med nøkkelroller i en virksomhet kan tildele rollen energimerking for denne virksomheten til deg som ekspert. Eksempler på dette kan være personer som i enhetsregistreret er registrert som daglig leder/administrerende direktør, innehaver, styrets leder, forretningsfører, regnskapsfører og revisor.

Få tilgang som privatperson:

For at en med nøkkelrolle i Altinn skal kunne delegere rollen til deg må du ha samtykket i å bruke Altinn for andre. Du må deretter gi personen enten ditt brukernavn i Altinn eller ditt fødselsnummer. Vær bevisst på hvordan du ønsker å dele ditt fødselsnummer.

Les her hvordan du gir samtykke og oppretter brukernavn i Altinn.

Les her hvordan du delegerer energimerking i Altinn.

Få mulighet til å delegere energimerkingen videre:

Personer med nøkkelroller i Altinn kan også gi deg mulighet til å delegere rollen energimerking videre ved å gi deg rollen tilgangsstyring

Les mer om innlogging på oppdrag av andre.